<![CDATA[TAIDEPIRTTI - Blogi]]>Thu, 30 Nov 2023 21:58:39 +0200Weebly<![CDATA[Mennään eteenpäin]]>Tue, 31 Oct 2023 14:08:41 GMThttp://taidepirtti.fi/blogi/mennaan-eteenpain, ​Taidepirtin pirttihirmu heräsi piiiiitkiltä talviunilta vuoteen 2023 ja syksyyn, jolloin Korkeasaaren karhut ovat jo käymässä talviunille. Ja hyvä näin, hän totesi. Olen nukkunut ”Ruususen unta” ohjelmatoimisto-tapahtumajärjestäjänä vähän liian pitkään, mutta parempi se on herätä myöhemmin kuin ei ollenkaan.

Katson Taidepirtin yrittäjyyttäni taaksepäin ja aikamoiset aallokot tai jopa tsunamit ovat kesällä 2020 tarkkaan ja huolella yritykselle valitulla tapahtuma-alalla sen olemassaolon aikana käyneet. Ensimmäinen vuosi yrittäjänä oli aikamoista kuherruskuukautta ja sinisilmäisyyttä. Olin optimisti, että korona olisi vain ohimenevä globaali ”kulkutauti” ja se kyllä olisi ohi jo tuon kevään tai viimeistään vuoden 2020 aikana.

No, toisin kävi, kuten nyt syksyllä 2023 voi todeta. Korona on kurittanut tapahtuma-alaa näiden vuosien aikana useasti ja kovalla kädellä. Onneksi ja kiitos, että valtio auttoi tapahtuma-alaa korona-avustuksilla ja Taidepirtti sai noita korona-avustuksia aloittelevana "pikkuvauvana" jopa 2 kertaa.

Vähänhän tuo valtion avustustoiminta on tullut jälkijunassa ja pientähän se on ollut, mutta niinhän sitä sanotaan, että pieni on kaunista. Näin jälkikäteen voin todeta, että onneksi Taidepirtin toiminta alalla oli alussa hyvin pienimuotoista ja pirttihirmun, sekä palveluenkelin omat ja yrityksen kulut pidettiin minimissä koko koronapandemian ajan. Ensiksi vedettiin oma YEL minimiin, kuten varmasti monessa muussakin pienyrityksessä.

Onneksi myös yrittäjälle myönnettyä starttirahaa sai peräti puolitoista vuotta. Kiitos siitäkin lankeaa koronalle, vaikka tuo pandemia aiheutti ihan hirveää runtua tapahtuma-alan lisäksi myös ravintola- ja matkailualalle.

Siksipä yrityksen ensimmäisenä toiminta vuonna Taidepirtin palveluenkeli jalkautui muihin osaamiinsa töihin eli sihteerin töihin, toimistosihteeriksi vuoraapaku.fi:lle, sekä ilmoitusmyyjäksi visitheinavesi.fi:lle. Näitä töitä teen edelleen niitä tarvitseville hintaan 40 euroa / tunti + alv. 24%.

Kiitän tuhannesti luottamuksesta myös niitä muutamia muusikkoja ja bändejä, jotka uskaltautuivat käyttämään Taidepirtin laskutuspalveluita yrityksen alusta lähtien. Taidepirtin palveluenkelin tuottamat laskutuspalvelut ovat lähteneet kasvamaan näiden vuosien aikana mukavasti viidakkorummun kautta ja niistä tulee tällä hetkellä n. 20% Taidepirtin tuloista.

Pidän tätä laskutustyötä tärkeänä ja merkittävänä henkilökohtaisena panoksena taiteilijoiden auttamiseksi. Olenhan sydämeltäni palveluenkeli ja haluan auttaa taiteilijoita keskittymään heille tärkeimpään eli musiikin luomiseen ja sen esittämiseen pienemmille ja suuremmille yleisöille.

Taidepirtin laskutuspalvelu toimii nopeasti ja ammattitaidolla. Useat kyselevät miten tämä homma toimii käytännössä. No, minä palveluenkelinä laskutan artistin tai bändin keikan. Sitten odotellaan keikkamaksun tuloa Taidepirtin tilille viikko tai pari. Kun keikkamaksu näkyy Taidepirtin tilillä, maksan sen artisteille, joko verokortilla tai laskua vastaan.

Taidepirtin laskutuspalvelu maksaa sinulle 4% keikkapalkkiosta + 24% alv. eli rautalangasta väännettynä 300 euroa keikkapalkkiosta Taidepirtin laskutuspalkkio on 14,88 euroa. Ja mikä parasta, Taidepirtti hoitaa puolestasi kaikki viranomaismaksut verottajalle eli sotumaksut ja ennakonpidätykset.

Joitakin ihmetyttää miksi keikkaliksasta käteen jäävä osuus on ajateltua pienempi näiden viranomaismaksujen jälkeen. Se johtuu siitä, että Taidepirtti toimii muusikoille keikkatyönantajana eli joutuu vähentämään keikkapalkkiosta sekä työnantajan, että työntekijän sotupaketit ja tietenkin pidättämään maksamastaan palkasta näiden lisäksi ennakonpidätyksen henkilökohtaisen veroprosentin mukaan.

Toinen vaihtoehtokin on olemassa ja se on, että artisti lähettää laskun tekemästään keikasta Taidepirtille ja huolehtii sitten itse viranomaismaksut ja ilmoitukset. Itse koen juuri tämän artistien palveluenkelinä toimimisen tärkeäksi ja pidän laskutustyöstä, sekä palkanlaskennasta paljon. Siitä minulla on kokemusta jo aiemmassa työelämässä ennen yrittäjyyttä.

Kohta kahden vuoden ajan olen myös toiminut palveluenkelinä Hotel Haaga Central Parkin ravintolassa. Olen saanut oppia työssäni tarjoilijana paljon ravintola-alasta. Koronapandemia koetteli myös majoitus- ja ravintola-alaa kohtuuttomasti. Koronarajoitukset pantiin täytäntöön aina ensimmäisenä ja kovimpana ravintola-alalle tapahtuma-alan lisäksi.

Olen töissäni saanut käyttää mm. koronapassin lukijaa ja nähdä ravintola-alan uuden nousun koronan jälkeen aitiopaikalta. On hienoa, että majoitus- ja ravintola-alalla on paljon luovia ihmisiä ja yrittäjiä töissä, jotka pyrkivät löytämään ratkaisuja kerta toisensa perään omien yrityksiensä pystyssä pitämiseksi. Moni pienempi toimija on kentältä kadonnut, mikä on tietenkin sääli. Mutta ne jotka ovat pärjänneet koronan ja sen jälkeisen Suomeakin läheltä koskevan Ukrainan sodan ajan, ovat sitkeitä ja periksiantamattomia sisulla selviäviä yrittäjia ja ihmisiä.

Olen ylpeä, että Taidepirtti selvisi koronan ja tullee selviämään Ukrainan sodan, sekä koronnousut. Olen voinut nostaa yrityksestäni palkkaa jo yli vuoden ajan ja tulen yrittäjänä toimeen. Pystyn tuomaan perheelleni leivän pöytään ja haaveilen paremmasta tulevaisuudesta. Taidepirtin kurssi on vakaa ja suunta on kohti kasvua. Mennään eteenpäin kuin mummo lumessa ja toivottavasti pian yhdessä entistä suuremmalla joukolla muiden luovien alojen ammattilaisien kanssa.

Kunhan tästä Amerikan tuonti-ihmeestä eli Halloweenista selvitään tuleekin jo pikkujoulukausi. Onko teidän yrityksenne varannut jo ohjelman omiin pikkujouluihin? Jos ei, niin käänny luottamuksella Taidepirtin puoleen. Muusikot ovat liikkeellä ja musiikki voi pelastaa maailman. Tai jos ei sitä, niin ainakin pikkujoulut! Käänny puoleemme luottamuksella: https://taidepirtti.fi/yhteys.html
Riina Tolvanen eli pirttihirmu ja palveluenkeli ite
]]>
<![CDATA[Etsitkö esiintyjää tai ohjelmaa - Taidepirtiltä löytyy]]>Wed, 06 Oct 2021 06:56:16 GMThttp://taidepirtti.fi/blogi/etsitko-esiintyjaa-tai-ohjelmaa-taidepirtilta-loytyyKuva
Nakitettiinko firman tyhy-päivän ohjelman suunnittelu taas sinulle? Oletko etsimässä luotettavaa esiintyjää juhliisi? Vieläkö pikkujoulut on hakusessa? Jos haluat laatua syksyn juhliin tai pikkujoulukauteen, lue eteenpäin. Tarjoamme nimittäin helposti ja kilpailukykyisin hinnoin ammattiesiintyjiä tekemään juhlapäivästä tai -illasta ikimuistoisen! 

Tässä Taidepirtin tarjontaa:


RIIKKA JAAKKOLA 
Päivystävä trubaduuri valmiina keikalle kuin keikalle!
Riikka Jaakkola on päijät-hämäläinen 22-vuotias laulaja-kitaristi. 11-vuotiaana keikkailun aloittanut nuori nainen esiintyy trubaduurina akustisen kitaran kanssa sekä duona. Vuonna 2016 hän esiintyi Nelosen The Voice of Finland -ohjemassa raivaten tiensä finaaliin, ihmisten tietoisuuteen.
Musiikki ja melodia kertovat tarinaa, ja niin Riikkakin haluaa tehdä. Hän opiskelee muusikoksi Lahden Konservatoriolla. Suomen ja englanninkielistä musiikkia esittävä nuori laulaja ammentaa inspiraatiota bluespohjaisesta musiikista aina 60-luvulta asti. Ohjelmistosta löytyy paljon tuttuja suomalaisia nimiä kuten Kaseva, Mikko Kuustonen, J. Karjalainen ja Esa Kaartamo. Riikka on myös julkaissut bändinsä kanssa oman EP:n Näkyjä Nään ja singlet: Lokakuu (2017) ja Pysähdy vielä (2020). 
Kysy tarjous!
Riikan some:
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCggBowy0C-BXAIYOTWWpSJQ
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4nW35rTmtXgu2Zyy9kmXmm

DUO MINNA LASANEN
Laulaja palveluksessanne!  Jazzstandardeja, evergreenejä ja viihdemusiikkia laidasta laitaan. Lavalla laulaja, Minna Lasanen, säestäjänään kosketin- soittaja, Dan Antone. Loistava Minna tulkitsee kansain-
välisiä ja kotimaisia jazz- ja rock`n roll klassikoita upean svengaavalla tavalla. Ohjelma sopii mainiosti ravintolailtaan, yritysjuhliin tai hääjuhlan tunnelmanluojaksi. 
Triossa rummuissa legendaarinen Kepa Kettunen (mm. Agents, Wigwam, Riku Niemi Orchestra).
Kysy tarjous!
Minnan some: 
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=mw-HUmSVQB8    
https://www.youtube.com/watch?v=wEi-roy-0vA
        
SIR GROOVE
Yhden illan juttu, jota ei tarvitse katua!!
Sir Groove on nelihenkinen bilebändi, joka saa ihmiset tanssilattialle ja nauttimaan olostaan. Ohjelmasta vastaa vuosien kokemuksella neljä musiikin täysipäiväistä ammattilaista. Yhtyeen valovoimainen solisti Sanna Jäänvirta (Tangomarkkinat-semifinalisti 2009) häikäisee kuulijat upealla äänellään. Sir Groove tarjoaa tapahtumaan takuuvarman musiikkielämyksen. Ohjelmistoon kuuluu englanninkielisiä hittejä eri vuosikymmeniltä sekä suomen- ja ruotsinkielisiä tunnettuja kappaleita. Bändin mukana on saatavana myös oma miksaaja.  Sir Groove esiintyy aina suurella sydämellä ja sovitussa aikataulussa. Sir Groove liikkuu myös pienemmillä kokoonpanoilla, kysy tarjousta!
Sir Grooven some:
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=yeGMsblJzb8
Facebook: https://www.facebook.com/sirgroove

Lisäksi meiltä löytyy mm. Jari ”Kepa” Kettusen rautalankayhtye Long Prairie River, tanssiorkesteri Solistiyhtye Riskit Herrat ja teatteria eri kokoonpanoilla.  

]]>
<![CDATA[Musaa, teatteria ja muita palveluja – se on Taidepirtti]]>Thu, 06 Aug 2020 07:36:24 GMThttp://taidepirtti.fi/blogi/musaa-teatteria-ja-muita-palveluja-se-on-taidepirttiOhjelmatoimisto-tapahtumajärjestäjä Taidepirtti. Kuulostaapa hienolta! Ja sitähän se on. On hienoa olla oman yrityksen ruorissa. Johtamassa omaa ohjelmatoimistoa ja rakentamassa siitä ihan oman näköistä. 

Mikä erottaa Taidepirtin muista ohjelmatoimistoista? 
Lähtökohtana Taidepirtin piälliköllä on palvella asiakkaitaan, niin esiintyjiä kuin esiintyjien tilaajia, mahdollisimman hyvin. Siksi Taidepirtti haluaa satsata laatuun. Annetut ja saadut työtehtävät hoidetaan esimerkillisesti, ”onnistuu yli odotusten”-asenteella. 

Taidepirtti on saanut talliinsa upeita artisteja: Suomen ykkösrumpaleihin kuuluvan Kepa Kettusen rautalankabändi Long Prairie River on kruununtimanttimme. Olemme ylpeitä, että Kepa ja hänen ihana vaimonsa Minna Lasanen ovat Taidepirtin tallissa. Minna Lasanen on laulaja Jumalan armosta ja suloisesti hänen suustaan soljuukin niin jazz kuin muukin viihdemusiikki huumorilla höystettynä. 
Riikka Jaakkola on Taidepirtin nouseva tähti. Hän tuli Suomen kansalle tunnetuksi The Voice of Finland finaalissa vuonna 2016. Nyt Riikka tekee omaa musiikkia sekä kiertää trubaduurina ja duona Suomea nainen ja kitara-meiningillä suomirock-pop ja kansainvälisiä rock-klassikoita veivaten.
Solistiyhtye Riskit Herrat keikkailee koronasta huolimatta aktiivisesti. Tanssikansaa tanssittava trio koostuu musiikin rautaisista ammattilaisista, joilta lähtee sekä laulu että soitto joka mieheltä.

Taidepirtin teatteripuolellakin on monenlaista erilaista kokoonpanoa. Pirttihirmu itse heittäytyy lavalle stand-up koomikko Tolovasena. Hän kertoo mitä on olla Aikuinen Nainen ja äiti, sekä miten aeto savolaenen pärjää stadissa vai pärjääkö. 
Mummokaksikkomme Saemi ja Helevi ovat olleet suosittuja syntymäpäivien piristäjiä. Nämä ”tiedontasaajat” kyllä tietävät mitä synttärisankari on tehnyt jo viime vuosituhannella ja sen savolaisaksentilla kuuluvasti kertovat koko juhlaväelle.

Taidepirtin muista palveluista haluan nostaa esiin laskutuspalvelun. Laskutuspalvelua varten tarvitsemme vain laskutusosoitteen sekä laskutettavan summan. Tällä hetkellä veloituksemme laskutuspalvelusta 4% laskun loppusummasta + alv. 24%. Lähetettävän laskun maksuaika on 14 vrk. 
Toteutamme myös tyhy-päiviä yrityksille. Yrityksen toiveita kuunnellen päivään voidaan sisällyttää musiikkia, teatteria, luovia työpajoja teatteri-ilmaisun keinoin, asiantuntijaluento ja ohjattua ulkoilua. Tyhy-päivä räätälöidään aina yritykselle sopivaksi kokonaisuudeksi.

Korona-aikaan yrittäminen vaatii luovia ratkaisuja ja lujaa tahtoa. Minulla on vahva usko siihen, että ihmiset tarvitsevat nyt taidetta: musiikkia, teatteria, luovuutta ja näiden tuomaa iloa elämäänsä enemmän kuin koskaan aiemmin. Siksi on Taidepirtti ja siksi se katsoo luottavaisesti tulevaisuuteen. Korona-pandemia synnytti Taidepirtin ja sen toisesta aallostakin selvitään. Siis katse tulevaisuuteen ja kohti parempaa sellaista!
]]>
<![CDATA[Taidepirttiin sitä sitten on tultu]]>Mon, 27 Jul 2020 07:45:37 GMThttp://taidepirtti.fi/blogi/taidepirttiin-sita-sitten-on-tultuIlmapallo ylittää kynnyksen
Lystiä ei ole jollei sitä pidetä ajattelin vuosia sitten ja lystiä olen elämäni aikana useiden ihmisten kanssa erilaisissa elämäntilanteissa pitänyt. Keväällä 2020 ymmärsin, että elämä on NYTKU elämistä varten. Korona-pandemia avasi silmäni näkemään oman elämäni punaisen langan kirkkaammin kuin koskaan ennen. Tämä elämääni viitoittava punainen lanka ja elämäntehtävä on PALVELU. Tänä keväänä opin myös, että haluan viihtyä töissäni ja tehdä työtä ILON KAUTTA. Näitä asioita haluan Taidepirtissä vaalia. Taidepirtti on ohjelmatoimisto-tapahtumajärjestäjä joka tekee parhaansa, että sen asiakaskunta ja esiintyvät taiteilijat saisivat mahdollisimman kokonaisvaltaista, hyvää palvelua.

Enpäs pienenä pikkukylän rinsessana tajunnut miten iso mualima on. Oman rinssin löytymiseen meni tällä hattarapiällä melekoinen tovi. Nyt toisella kierroksella isolla mualkylällä haluan oman ohjelmatoimisto-tapahtumajärjestäjä Taidepirtin kautta toteuttaa omia unelmiani työn saralla. Minun elämäni “grande amore”, suuri rakkaus on teatteri, puolisoni musiikki. Taidepirtti Oy yhdistää musiikin ja teatterin ohjelmapalveluiksi tarjoten molempia tai jompaa kumpaa elämän isoihin ja pieniin juhlahetkiin. 
Lisäksi tämä palveluenkeli auttaa taiteilijoita siinä ikävämmässä eli virallisessa puolessa, jota on mm. laskutus ja kirjanpidon esivalmistelu. Tarkoituksena on tarjota kokonaisvaltaista ja helppoa palvelua sekä palvelun ostajalle, että myymäni palvelun tarjoajalle siis itse artistille. Taidepirtti haluaa tehdä taiteen avulla maailmasta paremman paikan elää ja yrittää. Sekä sen kautta auttaa ihmisiä löytämään ja vahvistamaan kunkin oman elämän punaista lankaa. 
Pikku prinssin ketun sanoin: “Vain sydämellään näkee hyvin.”

]]>